tag:blogger.com,1999:blog-9152619348532117528.post7730073002237676538..comments2024-02-24T09:52:29.524+01:00Comments on Czytam, szyję, zdobię i krzyżykuję...: Różne smaki kuchniUlkaazhttp://www.blogger.com/profile/12085379592709785292noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-9152619348532117528.post-39179545164441002072012-06-08T18:08:21.419+02:002012-06-08T18:08:21.419+02:00Zapraszam po wyróżnienie :)Zapraszam po wyróżnienie :)Aga z Zielonego Wzgórzahttps://www.blogger.com/profile/09150949735089953584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9152619348532117528.post-39262351193250865362012-06-07T10:24:06.012+02:002012-06-07T10:24:06.012+02:00na pewno skorzystam z przepisu :)))na pewno skorzystam z przepisu :)))Sigridhttps://www.blogger.com/profile/13227944172349783133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9152619348532117528.post-51632189729316799582012-06-04T08:55:45.510+02:002012-06-04T08:55:45.510+02:00A ja szpinak na grządkach zasiałam i też będę rodz...A ja szpinak na grządkach zasiałam i też będę rodzince serwować.Jadam pyszny w pewnej pobliskiej knajpce.Świetnie przyrządzony.Mam nadzieję,że uda mi się odtworzyć ten smak... <br />Pozdrawiam!Aga z Zielonego Wzgórzahttps://www.blogger.com/profile/09150949735089953584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9152619348532117528.post-91159211086401674212012-06-02T11:39:46.643+02:002012-06-02T11:39:46.643+02:00wyglada smakowicie :)wyglada smakowicie :)Jagnahttps://www.blogger.com/profile/00652567543531228508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9152619348532117528.post-57279493554014980092012-06-02T00:20:23.881+02:002012-06-02T00:20:23.881+02:00Szpinak-nie dziękuję, blokada z dzieciństwa mi zos...Szpinak-nie dziękuję, blokada z dzieciństwa mi została.Ciasto wygląda apetycznie dziękuję za przepis;)askozhttps://www.blogger.com/profile/10404194381126848554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9152619348532117528.post-4626847741642154782012-06-01T23:48:21.017+02:002012-06-01T23:48:21.017+02:00Ula, jaki pyszny wpis u Ciebie ;)
Szpinak, a jakż...Ula, jaki pyszny wpis u Ciebie ;)<br /><br />Szpinak, a jakże, bardzo lubię i miałam czas, że jadałam garściami, bez specjalnych przepisów, zwyczajnie, z jajecznicą lub jajkiem na twardo , dobre to było, teraz mało jadam..<br /><br />A ciasto wyszło Ci rewelacyjnie ! aż chce mi się monitor polizać ;) <br />niestety nie posiadam zdolności w ciastach kremowych, dlatego tym bardziej podziwiam osoby, które umieją takie apetyczne cudności wyczarować ;)AgA19791ahttp://aga19791a.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9152619348532117528.post-30591980915885477772012-06-01T20:16:55.321+02:002012-06-01T20:16:55.321+02:00Polecam ci muffiny ze szpinakiem na slodko z mojeg...Polecam ci muffiny ze szpinakiem na slodko z mojego kulinarnego bloga: http://zkartoflanegopola.blox.pl/2012/03/Muffiny-zabiego-krola.htmlkarto_flanahttps://www.blogger.com/profile/08908651450498368036noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9152619348532117528.post-76977484160757624062012-06-01T10:40:17.630+02:002012-06-01T10:40:17.630+02:00szpinak od jakiegoś czasu uwielbiam:) i nareszcie ...szpinak od jakiegoś czasu uwielbiam:) i nareszcie będę mogła spróbować zrobić ciacho...skoro przepis sprawdzony:) Dziękuję:)Aldonahttps://www.blogger.com/profile/05951316444400605233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9152619348532117528.post-37336317028008404122012-06-01T10:39:11.884+02:002012-06-01T10:39:11.884+02:00Szpinak mrożony to porażka! Wychodzi z tego nieape...Szpinak mrożony to porażka! Wychodzi z tego nieapetyczna paciaja. Koniecznie świeży! Nawet w zimie można kupić świeży paczkowany w Biedronce na przykład. Robię podobnie jak Gazynia. Fety też nie dodaję, bo ona zabija inne smaki. Więc szpinak do makaronu - pokroić na mniejsze kawałki, można wcześniej sparzyć ale niekoniecznie. Na patelnie - masełko ewentualnie dobra oliwa, czosnek, moment na gazie, wrzucić szpinak, dosłownie chwilkę poddusić (max kilka minut), gęsta śmietana w sporej ilości (jak jest rzadka, to mozna zagęścić odrobiną mąki), sól, pieprz, podgrzać do zagotowania, zamieszać z makaronem - rewelacja! U mnie wszystkie rodzinne niejadki uwielbiaja taki szpinak! Młody szpinak można też na surowo mieszać z zielonymi sałatami.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9152619348532117528.post-73654166055731262772012-06-01T10:01:11.417+02:002012-06-01T10:01:11.417+02:00Ciasto wyszło Ci jak marzenie.
Co do szpinaku to ...Ciasto wyszło Ci jak marzenie.<br /> Co do szpinaku to ja osobiście bardzo go lubię.Robię z lazanią lub jako farsz pierogowy. Zajadamy się tym obie z córką.Mąż zje,ale podobnie jak Twój, specjalnie zachwycony nie jest.moja-enklawahttps://www.blogger.com/profile/10775035513647832496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9152619348532117528.post-29280101142132243222012-06-01T09:47:33.803+02:002012-06-01T09:47:33.803+02:00Szpinak jest wspaniały, ale świeży! Listeczki porz...Szpinak jest wspaniały, ale świeży! Listeczki porządnie umyć, pognieść ręką, do tego krojony pomidor, ogórek, papryka, trochę soli, oliwy i soku z cytryny. Sałatka pychotka! <br />Taki z makaronem tez jest dobry, ale ja do niego dodaje tylko trochę masełka, śmietanę i lekko zagęszczam mąką. Żadne fety czy czosnek!Gazyniahttps://www.blogger.com/profile/13695409347040493805noreply@blogger.com